Το Πήλιο είναι από τις ομορφότερες περιοχές της Ελλάδας, γεμάτο από πανέμορφα τοπία, καταπράσινη φύση και καταγάλανες θάλασσες. Είναι ιδανικός προορισμός για διακοπές όλο τον χρόνο, προσφέροντας ακόμη και στον πιο απαιτητικό επισκέπτη του, αμέτρητες επιλογές δραστηριοτήτων.

Μπορείτε να απολαύσετε τις καταγάλανες παραλίες του Αιγαίου, όπως είναι η Φακίστρα, οι ‘Aγιοι Σαράντα,  ο ‘Aγιος Ιωάννης, Παπά Νερό, Μυλοπόταμος στο Ανατολικό Πήλιο, Ποτιστικά, Μελανή, Μπάλτση και Μικρό στο Νότιο Πήλιο, ενώ για πιο ήσυχα και οικογενειακά μπορείτε να επισκεφτείτε τις παραλίες της Αφήσου, Μηλίνας, Χόρτου από τις πιο γνωστές της περιοχής.

Αν πάλι θέλετε απομόνωση, σας συνιστούμε να συνεχίσετε την εξερεύνησή σας για να ανακαλύψετε μικρές και ερημικές παραλίες. Οποιαδήποτε εποχή και αν επιλέξετε να επισκεφθείτε το Πήλιο να είστε απόλυτα σίγουροι ότι θα διασκεδάσετε.

Γιατί….

Το Πήλιο είναι ιδανικός τόπος για όσους αγαπούν το ψάρεμα και την περιήγηση. Υπάρχουν αμέτρητα μονοπάτια, καλντερίμια και δρομάκια που, αν τα διασχίσετε, σας βοηθούν να ανακαλύψετε την ομορφιά της φύσης και σας οδηγούν εύκολα στα γειτονικά χωριά. Ένας ακόμη ενδιαφέρον τρόπος για να εξερευνήσετε το Πήλιο είναι ο γύρος της περιοχής με άλογα. Για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν, τέτοιες περιηγήσεις διοργανώνονται με επαγγελματίες εκπαιδευτές και οδηγούς.

Στο Πήλιο θα βρείτε πολλά όμορφα πέτρινα χωριά με αμέτρητα παλιά παραδοσιακά αρχοντικά. Μπορείτε να δοκιμάσετε την φημισμένη πηλιορείτικη μαγειρική, να απολαύσετε τα πολλά και εκλεκτά γλυκά του κουταλιού με  τοπικά φρούτα.

Στο Λεφόκαστρο όμως, την  έδρα του Αρχοντικού, μπορείτε να ξεκινήσετε την ημέρα σας με μπάνιο στις πεντακάθαρες παραλίες εντός του οικισμού ή να περπατήσετε λίγο παραέξω σε πιο ερημικές. Να περιηγηθείτε προς την Αργαλαστή, τον Κάλαμο, την  Άφησσο χρησιμοποιώντας μονοπάτια μέσα από καταπράσινους ελαιώνες, να ψαρέψετε και να απολαύσετε την τοπική κουζίνα μπροστά στο κύμα. Και για το βράδυ για ένα ποτό στην κοσμοπολίτικη Άφυσσο ή την Μηλίνα.